Världens Barn

På lördag den 27/9 står vi på ICAs parkering och samlar in pengar till världens barn. Är det någon som kan stå där någon timme ta kontakt med Kjell H.
Lite info om insamlingen

Riksinsamling, aktiviteter över hela landet och program i SR och SVT. Nu drar Världens Barn 2014 i gång. Lions är med och samlar in till Världens Barn

  • Ebba Kleberg von SydowGO’KVÄLL STORSATSAR PÅ VÄRLDENS BARN(9/25/2014)  Torsdagens program innebär startskottet för Världens Barn i Go’kväll. Fram till 3 oktober kommer vi varje kväll kunna följa insamlingen runt om i landet. Vi ges även en inblick i verklighetens tuffa villkor för barn ute i världen. I torsdagens program visas  Joachim Vogels reportage från Kambodja, dit han åkt för att med egna ögon se […]
  • P4 samlarSR P4 STARTAR SIN INSAMLING!(9/22/2014)  Nu startar P4:s insamling för Världens Barn över hela landet och Sveriges Radios 25 lokala kanaler kommer under två veckor gå man ur huse för att skapa engagemang hos lyssnarna. Förra året samlade P4:s lokala kanaler tillsammans med P4 Extra ihop 7,3 miljoner kronor. – Det här är en fantastisk kampanj. Det är många små summor som […]
  • ÅRETS PROGRAM PÅ SVT(9/15/2014)  Fredagen den 3 oktober är det dags för årets direktsända TV-gala. Sveriges Television brukar mobilisera den bästa underhållningen med de bästa artisterna till Världens Barn-galan. Årets TV-satsning ser ut att bli något utöver det vanliga med sändningar och inslag hela veckan. Missa inte sändningarna i Sveriges Television.

 

RK-2079 - Översvämning (edit)
BANGLADESH

Varje år sveper kraftiga cykloner in över den oskyddade och låglänta kusten i Bangladesh. I dess spår följer död och förödelse. Tack vare cyklonskydd och ett varningssystem, där frivilliga hjälparbetare slår larm, evakuerar och undsätter drabbade med första hjälpen, räddas livet på tusentals barn och vuxna. I samband med dessa cykloner följer ofta skyfall, vilket leder till att brunnar och vattendrag svämmar över och förorenas. Risken för vattenburna sjukdomar som kolera och diarré är stor, inte minst för barnen som är extra känsliga för infektioner. Därför bygger man både brunnar och nya latriner i byarna samt lär ut god hygien. I Bangladesh deltar även barnen i katastrofövningar för att lära sig hur man ska hjälpa andra och sig själv. Eftersom stormar och översvämningar blir allt vanligare är detta en osedvanligt god livsförsäkring. En viktig del av cyklonvarningsprogramet i Bangladesh handlar om att nå ut med viktig information till barnen, därför utbildas lärare som i sin tur undervisar elever.